Piarista Tanulmányi Ház, Csíkszereda

Más évek:Híreink könnyű- és nehézsúlyban2020. március

14: Nagyböjti lelkinapot tartottunk a Búzamag karizmatikus közösség számára. Az elmélkedés 3 hegyről szólt: a Megkísértés hegyén, a Tábor hegyén és a Koponyahelyen, eközben János apostollal voltunk Jézus közelében. A Közösség honlapja itt!
10: Összeállt a Krisztus világa folyóirat márciusi száma! Itt lapozható!

2020. február

22: Püspökké szentelték és hivatalába iktatták Kovács Gergely érseket. Beszámoló itt!
11: Bizakodó vagyok: Bodó Márta beszélgetése a kinevezett gyulafehérvári érsekkel, Kovács Gergellyel. Az interjú itt!
10: Hargitafürdőn tartottuk az erdélyi szerzetesek idei székelyföldi találkozóját. A Szent István-kápolnában összegyűlt harminc résztvevőt Urbán Erik ferences tartományfőnök és házigazdaként Bátor Botond pálos szerzetes köszöntötte. A találkozón végig jelen volt Tamás József püspök atya is. Beszámoló itt!
7: Összeállt a Krisztus világa folyóirat februári száma! A tartalomból: interjú Kovács Gergely leendő érsekünkkel, írások Dsida Jenőről, Kristófokról, elmélkedés a türelemről és az almáról, Esti háladal, mese és tréfák... Itt lapozható!

2020. január

27: A 20. századi erdélyi tudósok c. sorozatunkban a 2007-ben megjelent Academica Transsylvanica c. kötetből válogattunk interjúkat. Az újabb adásban a nemrég elhunyt kolozsvári professzort, Gábos Zoltán részecskefizikust (1924-2018) választottuk, 2 folytatásban. A műsor szerdán, reggel 8 órától hallható. A Kolozsvári TV megemlékezése.
15: Házszentelést tartottunk a CSTK-ban: Ó, szép Jézus, ez új esztendőben, légy híveidben... Néhány képet itt találsz!
13: A 20. századi erdélyi tudósok c. sorozatunkban a 2007-ben megjelent Academica Transsylvanica c. kötetből válogattunk interjúkat. Az újabb adásban Faragó József (1922-2004) néprajzkutató, író, egyetemi tanárt választottuk. A műsor szerdán, reggel 8 órától hallható a Mária Rádióban. Wikipédia cikke itt!
12: A 20. századi erdélyi tudósok c. sorozatunkban a 2007-ben megjelent Academica Transsylvanica c. kötetből válogattunk interjúkat. Az újabb adásban Domokos Pál Péter néprajzkutatót (1901-1992) választottuk. A műsor szerdán, reggel 8 órától hallható a Mária Rádióban. Egy rövidfilm róla.
10: Összeállt a Krisztus világa folyóirat januári száma! Itt lapozható!
8: Megjelent a Piaristák MA téli száma, melynek fókuszában a magyar tartományban elindult pedagógiai megújulási folyamat áll. Itt lapozható!
4: Egész napos piarista összejövetelt tartottunk Budapesten. A személyes találkozás mellett olyan fontos témákról tanácskoztunk, mint a biztonságos iskola megteremtése, a piarista szerzetesi hivatás megismertetése, részvétel a nemzetközi eucharisztikus kongresszuson. Beszámoló itt!