Piarista Tanulmányi Ház, Csíkszereda

Más évek:Híreink könnyű- és nehézsúlyban2020. január

15: Házszentelést tartottunk a CSTK-ban: Ó, szép Jézus, ez új esztendőben, légy híveidben... Néhány képet itt találsz!
13: A 20. századi erdélyi tudósok c. sorozatunkban a 2007-ben megjelent Academica Transsylvanica c. kötetből válogattunk interjúkat. Az újabb adásban Faragó József (1922-2004) néprajzkutató, író, egyetemi tanárt választottuk. A műsor szerdán, reggel 8 órától hallható a Mária Rádióban. Wikipédia cikke itt!
12: A 20. századi erdélyi tudósok c. sorozatunkban a 2007-ben megjelent Academica Transsylvanica c. kötetből válogattunk interjúkat. Az újabb adásban Domokos Pál Péter néprajzkutatót (1901-1992) választottuk. A műsor szerdán, reggel 8 órától hallható a Mária Rádióban. Egy rövidfilm róla.
10: Összeállt a Krisztus világa folyóirat januári száma! Itt lapozható!
8: Megjelent a Piaristák MA téli száma, melynek fókuszában a magyar tartományban elindult pedagógiai megújulási folyamat áll. Itt lapozható!
4: Egész napos piarista összejövetelt tartottunk Budapesten. A személyes találkozás mellett olyan fontos témákról tanácskoztunk, mint a biztonságos iskola megteremtése, a piarista szerzetesi hivatás megismertetése, részvétel a nemzetközi eucharisztikus kongresszuson. Beszámoló itt!