Piarista Tanulmányi Ház, Csíkszereda

Más évek:Híreink könnyű- és nehézsúlyban2019. március

9: Március 9-11. között a csíksomlyói Jakab Antal Házban tizenegyedik alkalommal szervezték meg a feleségek és édesanyák lelki hétvégéjét, Értékes vagy! címmel. A Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Központjának munkacsoportja által előkészített rendezvényen idén közel másfélszáz feleség és édesanya vett részt. Sokat gyóntattunk is. Beszámoló itt!
5: Megjelent a Krisztus világa havilap márciusi száma! A tartalomból: Angyal a mozgólépcsőn, Nagyszombat másképp, Női dolgaink, Érdek, Krisztusba oltódva... Itt lapozható!
2: Elsőszombati Mária-köszöntő a csíksomlyói kegytemplomban. Itt követheted!

2019. február

23: Február 22-24. között 11. alkalommal került megrendezésre a férjek és édesapák lelkinapja Csíksomlyón „Hivatásunk az imádság” mottóval. A Gyulafehérvári Főegyházmegye családmunkacsoportja által meghirdetett lelki programra idén már több mint százhatvan férj és édesapa jelentkezett. Előadások, beszélgetések, szentségimádás és szentgyónások... Segítettünk. Híradást itt olvashatsz!
10: O.V. évértékelő beszéde. Itt!
8: Új sorozatunkban, a Beszélgetések 20. századi erdélyi tudósokkal,a 2007-ben megjelent Academica Transsylvanica c. kötetből válogattunk interjúkat. Az újabb adásban Dr. Péntek János nyelvészprofesszort választottuk, 2 folytatásban. A műsor szerdán, reggel 8 órától hallható. Itt olvashatsz róla!
6: A szociális testvérek (Anna, Ibolya és Magdolna testvér) Kísért Imádság Hetét szerveztek, sok jelentkező számára. A nyitó szentmisén együtt imádkoztunk.
1: Pénteken az Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővéreinek árkosi házában ünnepeltük a szerzetesek világnapját. A szentmisét Urbán Erik OFM mutatta be; a képzésen Jakabos Barnabás és Tamás Barna jezsuiták tartottak elmélkedést. Az alkalmon a piaristák, jezsuiták, pálosok, ferencesek képviselői mellett az Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei, a Mallersdorfi Szegény Ferences Nővérek, a Szeretet Misszionáriusai, a Szociális Testvérek, a Segítő Nővérek, klarisszák és az iskolanővérek is részt vettek. Beszámoló itt!

2019. január

26: A Krisztus-hívők egységéért végzett imanyolcadra január 20–27. között került sor. Liturgiáját az indonéz keresztény testvérek állították össze, központi igéje így hangzik: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj…”
25: Összeállt a Krisztus világa havilap februári száma. A tartalomból: Csodálatos az Úr útja, Názáret a pénztárnál, Boldogabb gyermek, Álmos, szakrális király, Muravidéki Értéktár 3, A szentatya látogatására készülve... Itt lapozható!
23: Új sorozatunkban, a Beszélgetések 20. századi erdélyi tudósokkal,a 2007-ben megjelent Academica Transsylvanica c. kötetből válogattunk interjúkat. Az újabb adásban Dr. Csedő Károly gyógyszerész professzort választottuk. A műsor szerdán, reggel 8 órától lesz hallható. Az MTA honlapjának adatai itt.
22: Új sorozatunkban, a Beszélgetések 20. századi erdélyi tudósokkal,a 2007-ben megjelent Academica Transsylvanica c. kötetből válogattunk interjúkat. Az újabb adásban Toró Tibor (1931-2010) atomfizikus professzort választottuk. A műsor szerdán, reggel 8 órától hallható. Életéről és munkásságáról itt olvashatsz!
16: Házszentelést tartottunk a csíkszeredai Csángó Továbbtanulók Közösségében. Isten áldása legyen az új évben is velünk!
3: Az Élő Egyház műsorában a karácsonyi csángó koncertről. Itt!
2: Megjelent a Krisztus világa havilap januári száma. A tartalomból: Akiért megéri odaadni mindent, A napkeleti bölcsek, Gyermekeink érzelmei, Muravidéki Értéktár 2, újabb kaland a Mese Birodalmában, Januári kamraszemle... Itt lapozható!

A lap elejére