Piarista Tanulmányi Ház, Csíkszereda

Más évek:Híreink könnyű- és nehézsúlyban2018. február

28: Megjelent a Krisztus világi havilap márciusi száma. A tartalomból: Nagyböjti írások, Szeretetláng mozgalom, Gyümölcsoltó Boldogasszony és a 3 névnap, Kávé Jézussal, Felvidéki értéktár felé, Tündérmese... Itt olvasható!
24: Férjek és édesapák hétvégéje zajlott a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Házban, Szénégető István atya és a Családpasztorációs Központ szervezésében. A gyóntatásban elkelt a segítség... A Családpasztorációs Központ honlapja itt!
18: Az Iskolanővérek szovátai Mariánum házában Vera nővér szervezésében Luca nővér lelkinapot tartott ifiknek, a tékozló fiú és Isten szeretete témakörben. Már 17-én este sokan megérkeztek, és egy hajnali fél 1-ig tartó aktivity-játékban hangolódtunk egymásra. Másnap, vasárnap szentmisével kezdtünk, majd folytatódott a lelkinap. Senki nem maradt megszólítatlanul... Az ebédet egy mikházi édesanya készítette, senki nem maradt éhesen... Néhány képet itt láthatsz!
16: Miért hiszek? - Balázs Antal, a ferences Ivó testvér. A Verbum Kiadó gondozásában jelent meg 2016-ben egy visszaemlékező-kötet a 2000-ben elhunyt gyergyókilyénfalvi ferences szerzetesről, Az életével beszélő ember címen. A Mária Rádió: Miért hiszek? c. műsorában - mely szerda reggel 8 órától hallható - ebből idézünk fel részleteket Ferencz Kornéliával, két részben! A csíksomlyói ferencesek honlapja itt!
15: Úgynevezett homoktérképes vizualizációval mutatja be Csala Dénes hálózatkutató egy átlagos erdélyi hétköznapját és hétvégéjét. A hétköznap dereka három pólus – munka, net és kaja – körül mozog... Itt megnézheted!
9: Hogy újra megtalálj, Atyám. Verses, zenés összeállítás lesz hamvazószerdán reggel 8 órakor a Mária Rádióban. Versek Simándi Ágnestől, Sík Sándortól és Babits Mihálytól, közben pedig Dvorák: Requiemjéből részletek. Nemcsak hamvazószerdára... A Requiemből egy részlet.
4: Miért hiszek? - Cseri Kálmán lelkipásztor. A Kairosz Kiadó gondozásában jelent meg 2017-ben egy korábbi interjúkötet a budapesti pasaréti gyülekezet elhunyt lelkipásztorával, Csendes csodák címen. A Mária Rádió: Miért hiszek? c. műsorában - mely szerda reggel 8 órától hallható - ebből idézzük fel Ferencz Kornéliával két részben életét, gondolatait! Egy elmélkedése: A nyugalom forrása.
3: Nálunk gyűltek össze a nyári táborozók, Ibolya testvér szervezésében, Évike tanítónő segítségével, hogy közösen farsanguljunk. Előző nap feldíszítettük a társalgó-termet, másnap pedig következett a maskarák bevonulása, bemutatkozása, farsangi történetük, majd a bál. Közben a konyhában is volt mit találnunk, a szülők jóvoltából. A mulatság végeztével még sokáig rendezkedtünk és tartottuk a kiértékelést. Néhány képet itt láthatsz!
2: Gyertyaszentelő Boldogasszony, Urunk bemutatásának az ünnepe. Csíksomlyón a fél 11 órakor kezdődő szentmisében ünnepeltük a Megszentelt élet világnapját, a kegyhelyre zarándokló szerzetesekkel és szerzetesnővérekkel. Hogyan is történhetett Jézus bemutatása a templomban? A szentmise itt ünnepelhető újból.

2018. január

26: Megjelent a Krisztus világi havilap februári száma. A tartalomból: Szeretetláng mozgalom, Fele farsang s fele böjt, Felvidéki értéktár felé, Szent Kamill és Pio atya, Mese és derű, Márai Sándor verse... Itt olvasható!
19: Házszentelést tartottunk a CSTK bentlakásának szobáiban, erőt és áldást kérve Urunktól az itt lakók számára... Néhány képet itt láthatsz!
13: Csíkszentdomokoson gyűltek össze az erdélyi segítő nővérek, tartományfőnöknőjük, Stefanie nővér látogatása alkalmából. Szombat este pedig szentmisét ünnepeltünk, közösen... A nővérek honlapja itt!
3: A kolozsvári piarista/egyetemi templom betleheménél imádkoztunk régi diákjainkért és a mostani segítőkért. Fodor György konfráterünk szervezi évek óta a véndiákok összejöveteleit, valamint a házsongárdi temető piarista sírkertjének gondozását...

A lap elejére